Deelnemers Fietsteam 2020

Op dit moment bestaat het team uit de volgende fietsers: John van het Goor, Henny van den Helder, Martin Klein, Sierk Krol, Martin Meerkerk, Peter Overduin (teamcaptain). Johan Pul, Ton en Dia Rijnders, Arie van Wingerden.

Naast de fietsers zijn er ook een aantal dames die de berg te voet zullen gaan beklimmen, zie hieonder ook hun motivatie.
Wij wensen het team en hun verzorgers heel veel succes!

Peter Overduin

Peter en Karin Overduin

Peter Overduin met Karin na de 40e finish op de Mont Ventoux van 2017. 40 keer hebben we samen deze reus bedwongen. Gezongen, gevochten, gehuild, gebeden, gelachen, gewerkt en bewonderd. Karin leefde al 12 jaar met uitzaaiingen tussen borst en longvlies, wervels en in de lever. De chemokuren hebben in 2016 niet gewerkt. Helaas is Karin op 3 december 2017 overleden aan de gevolgen van de uitgezaaide borstkanker. Zij was pas 55 jaar oud. Ze was 33 jaar toen er voor het eerst borstkanker werd geconstateerd. In de laatste weken van 2015 kregen we ook nog het slechte nieuws dat er uitzaaiingen zijn gevonden in haar lever. Door en voor haar zet ik mij al jaren in met fietsen en zingen om deze ziekte een halt toe te roepen. Voor Karin en voor alle anderen. Inmiddels hebben we met onze activiteiten sinds 2009 méér dan 1 miljoen opgehaald voor de kankerbestrijding. Geweldig om dit met zoveel mooie en lieve mensen te mogen en te kunnen doen.

Ook in 2018 hebben we met de koren Inspire2liveChoir en Choir4Hope diverse prachtige concerten gegeven met steeds mooie opbrengsten. Op 20 januari 2018 konden we aan Bernhard van Oranje als afsluiting van het jaar 2017 een cheque van 115.000,- euro aanbieden voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De koren hebben samen inmiddels dan 843.000 euro opgehaald.
In 2019 gaan we opnieuw de Stichting Support Casper  ondersteunen voor een onderzoek naar alvleesklierkanker. Het is de stichting van Prof. dr. Casper van Eijck die werkzaam is in het ErasmusMC te Rotterdam.  Op 13 september 2019 gaan we opnieuw de Mont Ventoux beklimmen met dit mooie team.
Zie ook de websites www.inspire2livemusic.nl en www.choir4hope.nl

Carpe Diem!

John van het Goor

John van het Goor

John van het Goor

Hallo, mijn naam is John van het Goor. Ik ben 46 jaar, ik ben getrouwd met Hendrike en vader van twee zonen.

Na een optreden in september 2017 van Choir4Hope in Elburg zijn Hendrike en ik vanaf juni 2018 actief als leden betrokken geraakt bij dit prachtige koor. Het mooie aan dit koor is dat er geld wordt ingezameld voor kankerbestrijding. Zoals iedereen waarschijnlijk in de familie of naaste omgeving mee (heeft) gemaakt hebben ook wij een aantal mensen zien overlijden aan de gevolgen van kanker. Je gunt niemand deze ziekte en als iemand het heeft wens je dat er genezing mogelijk is.

Toen ik als enthousiast fietser in 2018 hoorde dat er ook een fietsteam is dat ieder jaar de Mont Ventoux voor dit doel beklimt en ik werd gevraagd: “fiets je volgend jaar mee?” Zei ik dat ik er over na zou denken en ik dit misschien wel zou gaan doen. Toen ik dit thuis aan Hendrike vertelde zei ze direct: “Als jij zegt dat je het misschien wel gaat doen, dan weet ik zeker dat je dat “misschien” er wel af kunt laten. Je gaat het dan zeker doen”.

Op vrijdag 13 september 2019 heb ik dus voor de 1e keer de Mont Ventoux beklommen met toen als doel geld in te zamelen voor “Support Casper”. Hendrike heeft op 11 september de berg lopend bedwongen.

Op 11 september 2020 hoop ik opnieuw de Mont Ventoux te gaan fietsen. Dit jaar gaan we in actie voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Klik voor meer informatie over het Prinses Maxima Centrum op bijgaande link: https://www.prinsesmaximacentrum.nl/nl

Helpt u ons mee om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor dit goede doel?!?

 

Henny van den Helder

Hallo, ik ben Henny van den Helder. Als ik op 13 september 2019 de Mont-Ventoux op ga fietsen ben ik 62 jaar.

Voor het 10e  jaar ga ik de Mont Ventoux op fietsen in de strijd tegen kanker, onder de trouwe verzorging van mijn vrouw Elly.

Wij zullen ons, zoals afgelopen jaar, ook weer  inzetten voor de “Stichting  Support Casper”. Deze Stichting spant zich in voor de financiële ondersteuning van het broodnodige onderzoek en ontwikkeling van een effectieve behandelmethode op gebied van  ALVLEESKLIERKANKER.

Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland, vaak binnen een jaar.

Hier willen wij Support Casper bij helpen om daar verandering in te brengen.

Onderzoeken blijven nodig om die strijd eens te kunnen overwinnen.

Daarom ga ik ook weer de strijd aan op de Mont Ventoux, en zal deze “Kale Berg”  weer bedwingen, ondanks mijn eigen beperking (hartritmestoornissen).

Het motto OPGEVEN IS GEEN OPTIE geldt voor iedereen en daarom ga ik er ook dit  jaar weer voor.

Even voorstellen , mijn naam is Martin Klein 36 jaar, vrijgezel en ik woon in het pittoreske Elburg.Op vrijdag 13 September zal ik voor het eerst de Mont Ventoux gaan beklimmen.
In 2008 ben ik mijn vader verloren , in augustus van dat jaar is bij hem Acute leukemie ontdekt, na een aantal maanden behandeld te zijn met o.a. chemokuren is hij helaas op 64 jarige leeftijd in november van dat jaar overleden.

Vanaf dat moment ben ik dichter bij God gekomen , door mijn geloof geeft hij mij de kracht om door te gaan. Ik heb me altijd al in willen zetten voor de bestrijding van kanker .

In het najaar van 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met Choir4Hope. Met Gospelkoor Laetare waar ik al een aantal jaren bij zit mochten we mee werken aan een concert in Elburg ook om geld in te zamelen voor kanker bestrijding. Vanaf dat moment kreeg ik de kriebels om bij het koor te gaan maar wegens drukte op mijn eigen bedrijf (ik ben met mijn broer eigenaar van Tuincentrum de Nieuwstad in Elburg) kon ik dat toen nog niet doen.
In Oktober 2018 trad Choir4Hope weer op in Elburg …. En toen wist ik het , ik wil ook bij dat geweldige koor gaan zingen maar naast zingen wil ik me ook sportief in gaan zetten en wil ik de Mont Ventoux gaan beklimmen om op die manier mijn steentje bij te dragen ! Steunt u mij/ons ook ? Samen zijn we sterk en kunnen we de vreselijke ziekte kanker de wereld uit helpen !

Sierk Krol

Sierk en Janine Krol

 

Ik ben Sierk Krol,

 

46 jaar jong, 25 jaar getrouwd met Jolanda met wie ik samen 3 prachtige dochters heb.

Op de één of andere manier komt iedereen wel in aanraking met de vreselijke ziekte kanker. Directe familie, collega’s, vrienden, buren, noem maar op. Niemand ontkomt eraan.
Graag zetten wij ons dan ook dit jaar weer in om geld in te zamelen  voor de bestrijding van kanker.

Net als vorig jaar zal ook 2019 in het teken staan van de stichting ‘overleven met Alvleesklierkanker’  van prof. Casper van Eijck. Hij doet onderzoek naar alvleesklierkanker. Een kanker soort waartegen tot zo ver z.g.a. niets te doen is. EN DAT MOET VERANDEREN!

Vorig jaar mocht ook onze dochter Janine meefietsen onze berg op. Wat gaaf! Ook dit jaar hopen we het avontuur weer samen aan te gaan.
We zijn trots en blij deel uit te mogen maken van zo’n mooie groep mensen die allemaal maar één doel hebben: “de wereld kanker- vrij”.

Graag wil ik iedereen aansporen te doneren voor ‘Support Casper’ en zo het moment dichter bij te brengen dat ook voor deze vorm van kanker een succesvolle behandeling zal bestaan!

 

Geef met gulle hand! Ieder bedrag is welkom, groot maar ook klein!