Deelnemers Fietsteam 2019

Op dit moment bestaat het team uit de volgende fietsers: Bert van Es, Maarten van Es, John van het Goor, Henny van den Helder, Sierk Krol, Martin Meerkerk, Peter Overduin (teamcaptain). Johan Pul, Ton en Dia Rijnders, Arie van Wingerden.

Naast de fietsers zijn er ook een aantal dames die de berg te voet zullen gaan beklimmen, zie hieonder ook hun motivatie.
Wij wensen het team en hun verzorgers heel veel succes!

Peter Overduin

Peter en Karin Overduin

Peter Overduin met Karin na de 40e finish op de Mont Ventoux van 2017. 40 keer hebben we samen deze reus bedwongen. Gezongen, gevochten, gehuild, gebeden, gelachen, gewerkt en bewonderd. Karin leefde al 12 jaar met uitzaaiingen tussen borst en longvlies, wervels en in de lever. De chemokuren hebben in 2016 niet gewerkt. Helaas is Karin op 3 december 2017 overleden aan de gevolgen van de uitgezaaide borstkanker. Zij was pas 55 jaar oud. Ze was 33 jaar toen er voor het eerst borstkanker werd geconstateerd. In de laatste weken van 2015 kregen we ook nog het slechte nieuws dat er uitzaaiingen zijn gevonden in haar lever. Door en voor haar zet ik mij al jaren in met fietsen en zingen om deze ziekte een halt toe te roepen. Voor Karin en voor alle anderen. Inmiddels hebben we met onze activiteiten sinds 2009 méér dan 1 miljoen opgehaald voor de kankerbestrijding. Geweldig om dit met zoveel mooie en lieve mensen te mogen en te kunnen doen.

Ook in 2018 hebben we met de koren Inspire2liveChoir en Choir4Hope diverse prachtige concerten gegeven met steeds mooie opbrengsten. Op 20 januari 2018 konden we aan Bernhard van Oranje als afsluiting van het jaar 2017 een cheque van 115.000,- euro aanbieden voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De koren hebben samen inmiddels dan 843.000 euro opgehaald.
In 2019 gaan we opnieuw de Stichting Support Casper  ondersteunen voor een onderzoek naar alvleesklierkanker. Het is de stichting van Prof. dr. Casper van Eijck die werkzaam is in het ErasmusMC te Rotterdam.  Op 13 september 2019 gaan we opnieuw de Mont Ventoux beklimmen met dit mooie team.
Zie ook de websites www.inspire2livemusic.nl en www.choir4hope.nl

Carpe Diem!

Bert van Es

Maarten en Bert van Es

 

Hallo, Mijn naam is Bert van Es, getrouwd met Adrie, samen hebben wij 2 zoons.

Na 2x de Alp d”HuZes en 5x de Mont-Ventoux te hebben beklommen (2014 voor de 100 jarige Daniël den Hoed, 2015 voor Pink-Ribben; 2016 voor Kika; 2017 voor de stichting Lymph&Co en in 2018 voor Support Casper) gaan wij in september wederom naar Zuid-Frankrijk om de kale berg nogmaals te bedwingen.

Ik zie er naar uit om samen met mijn zoon Maarten, die dit jaar ook weer mee gaat, de berg op te fietsen.

Dit jaar zal, net als in 2018, in het teken staan van de Stichting Support Casper. Een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar Alvleesklierkanker. Zie voor meer informatie onder het tapblad “doelstellingen”.

Ook dit jaar willen we door middel van div acties (zie tapblad “Meer”) en natuurlijk met het fietsen op vrijdag 13 september 2019 op de Mont-Ventoux  zoveel mogelijk geld ophalen om kanker om te zetten in een chronische ziekte.

Onder het motto “opgeven is geen optie” moet dat met elkaar toch te realiseren zijn.

Help en steun ons hierbij om dat doel te bereiken, graag zie ik u bij een van onze acties, het zou natuurlijk ook leuk zijn als u ons komt aanmoedigen op de kale berg,

Tot ziens dan op de Mont-Ventoux op 13 september aanstaande.

 

Maarten van Es

Maarten en Bert van Es

Hoi

Ik ben Maarten van Es, 35 jaar jong. Zoon van Bert en Adrie v Es. Ik werk (via Drechtwerk) bij de groenvoorziening in de gemeente Zwijndrecht.

In 2012 ben ik als supporter mee geweest naar de Alpe d’HuZes waar mijn vader met het Inspire2livemusic-classic fietsteam voor het eerst meedeed aan een groot fiets evenement in de strijd tegen de kanker.

2017 ben ik voor de eerste keer mee geweest naar de Mont-Ventoux en heb de berg zelf beklommen voor Lymph&Co.

Dit jaar ga ik voor de tweede keer mee naar de Mont-Ventoux en hoop samen met mijn vader en het fietsteam op 13 september a.s. deze berg nogmaals te beklimmen, maar nu met Support Casper als Doel.

Samen met mijn ouders en leden van het team ga ik ook actie voeren om geld in te zamelen voor Support Casper, de stichting die geld inzamelt voor onderzoek in de strijd tegen alvleesklierkanker.

Steun onze actie door een donatie te doen op Inspire2liveMusic  -  NL10 RABO 0113 4491 35 onder vermelding van Mont-Ventoux – Maarten van Es

 

John van het Goor

John van het Goor

Mijn naam is John van het Goor. Ik ben 45 jaar, getrouwd met Hendrike en vader van twee zonen.

Na een optreden in september 2017 van Choir4Hope in Elburg zijn Hendrike en ik vanaf juni 2018 actief als leden betrokken geraakt bij dit prachtige koor. Het mooie aan dit koor vind ik dat er geld wordt ingezameld voor kankerbestrijding. Zoals iedereen waarschijnlijk in de familie of naaste omgeving mee (heeft) gemaakt hebben ook wij een aantal mensen zien overlijden aan de gevolgen van kanker. Iedere keer als ik te horen krijg dat iemand deze ziekte heeft denk ik weer: wat is het toch een vreselijke ziekte.

Toen ik als enthousiast fietser hoorde dat er ook een fietsteam is dat ieder jaar de Mont Ventoux voor dit doel beklimt en ik werd gevraagd: “fiets je volgend jaar mee?” Zei ik dat ik er over na zou denken en ik dit misschien wel zou gaan doen. Toen ik dit thuis aan Hendrike vertelde zei ze direct: “Als jij zegt dat je het misschien wel gaat doen, dan weet ik zeker dat je dat “misschien” er wel af kunt laten. Je gaat het dan zeker doen” (dat krijg je als je al 22 jaar getrouwd bent. Dan kent ze je best wel goed 😊).

Ik hoop dus op vrijdag 13 september 2019 voor de 1e keer de Mont Ventoux te gaan beklimmen met als doel geld in te zamelen voor “Support Casper”. Hendrike gaat mee als verzorgster en gaat de berg lopend bedwingen.

Helpt u ons mee om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor dit goede doel?!?

Henny van den Helder

Hallo, ik ben Henny van den Helder. Als ik op 13 september 2019 de Mont-Ventoux op ga fietsen ben ik 62 jaar.

Voor het 10e  jaar ga ik de Mont Ventoux op fietsen in de strijd tegen kanker, onder de trouwe verzorging van mijn vrouw Elly.

Wij zullen ons, zoals afgelopen jaar, ook weer  inzetten voor de “Stichting  Support Casper”. Deze Stichting spant zich in voor de financiële ondersteuning van het broodnodige onderzoek en ontwikkeling van een effectieve behandelmethode op gebied van  ALVLEESKLIERKANKER.

Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland, vaak binnen een jaar.

Hier willen wij Support Casper bij helpen om daar verandering in te brengen.

Onderzoeken blijven nodig om die strijd eens te kunnen overwinnen.

Daarom ga ik ook weer de strijd aan op de Mont Ventoux, en zal deze “Kale Berg”  weer bedwingen, ondanks mijn eigen beperking (hartritmestoornissen).

Het motto OPGEVEN IS GEEN OPTIE geldt voor iedereen en daarom ga ik er ook dit  jaar weer voor.

Sierk Krol

Sierk en Janine Krol

 

Ik ben Sierk Krol,

 

46 jaar jong, 25 jaar getrouwd met Jolanda met wie ik samen 3 prachtige dochters heb.

Op de één of andere manier komt iedereen wel in aanraking met de vreselijke ziekte kanker. Directe familie, collega’s, vrienden, buren, noem maar op. Niemand ontkomt eraan.
Graag zetten wij ons dan ook dit jaar weer in om geld in te zamelen  voor de bestrijding van kanker.

Net als vorig jaar zal ook 2019 in het teken staan van de stichting ‘overleven met Alvleesklierkanker’  van prof. Casper van Eijck. Hij doet onderzoek naar alvleesklierkanker. Een kanker soort waartegen tot zo ver z.g.a. niets te doen is. EN DAT MOET VERANDEREN!

Vorig jaar mocht ook onze dochter Janine meefietsen onze berg op. Wat gaaf! Ook dit jaar hopen we het avontuur weer samen aan te gaan.
We zijn trots en blij deel uit te mogen maken van zo’n mooie groep mensen die allemaal maar één doel hebben: “de wereld kanker- vrij”.

Graag wil ik iedereen aansporen te doneren voor ‘Support Casper’ en zo het moment dichter bij te brengen dat ook voor deze vorm van kanker een succesvolle behandeling zal bestaan!

 

Geef met gulle hand! Ieder bedrag is welkom, groot maar ook klein!