Deelnemers Fietsteam 2019

Op dit moment bestaat het team uit de volgende fietsers: Gerrit en Marieke van de Beek, Johan van Boven; Maarten en Bianka Broek, Bert van Dijk, Bert van Es, Maarten van Es, John van het Goor, Henny van den Helder, Martin Klein, Daphne Krol, Sierk Krol, Janine Krol, Albert Magré; Martin Meerkerk, Reinier Meerkerk, Peter Overduin (teamcaptain). Eric Pastoor, Lisanne Pastoor, Daniël Pul, Johan Pul, Ton Rijnders, Martijn Versluis en Arie van Wingerden.

Naast de fietsers zijn er ook een aantal dames die de berg te voet zullen gaan beklimmen, zie hieonder ook hun motivatie.
Wij wensen het team en hun verzorgers heel veel succes!

Peter Overduin

Peter en Karin Overduin

Peter Overduin met Karin na de 40e finish op de Mont Ventoux van 2017. 40 keer hebben we samen deze reus bedwongen. Gezongen, gevochten, gehuild, gebeden, gelachen, gewerkt en bewonderd. Karin leefde al 12 jaar met uitzaaiingen tussen borst en longvlies, wervels en in de lever. De chemokuren hebben in 2016 niet gewerkt. Helaas is Karin op 3 december 2017 overleden aan de gevolgen van de uitgezaaide borstkanker. Zij was pas 55 jaar oud. Ze was 33 jaar toen er voor het eerst borstkanker werd geconstateerd. In de laatste weken van 2015 kregen we ook nog het slechte nieuws dat er uitzaaiingen zijn gevonden in haar lever. Door en voor haar zet ik mij al jaren in met fietsen en zingen om deze ziekte een halt toe te roepen. Voor Karin en voor alle anderen. Inmiddels hebben we met onze activiteiten sinds 2009 méér dan 1 miljoen opgehaald voor de kankerbestrijding. Geweldig om dit met zoveel mooie en lieve mensen te mogen en te kunnen doen.

Ook in 2018 hebben we met de koren Inspire2liveChoir en Choir4Hope diverse prachtige concerten gegeven met steeds mooie opbrengsten. Op 20 januari 2018 konden we aan Bernhard van Oranje als afsluiting van het jaar 2017 een cheque van 115.000,- euro aanbieden voor onderzoek naar lymfeklierkanker. De koren hebben samen inmiddels dan 843.000 euro opgehaald.
In 2019 gaan we opnieuw de Stichting Support Casper  ondersteunen voor een onderzoek naar alvleesklierkanker. Het is de stichting van Prof. dr. Casper van Eijck die werkzaam is in het ErasmusMC te Rotterdam.  Op 13 september 2019 gaan we opnieuw de Mont Ventoux beklimmen met dit mooie team.
Zie ook de websites www.inspire2livemusic.nl en www.choir4hope.nl

Carpe Diem!

Gerrit en Marieke van de Beek

Gerrit en Marieke van de Beek

 

Wij zijn Gerrit en Marieke van de Beek. Als enthousiaste zangers én fietsers zijn wij twee jaar geleden betrokken geraakt bij Choir4Hope, waar we geen moment spijt van hebben gehad. In 2018 hebben we onze sportieve grenzen verlegd, door voor het eerst een échte berg te bedwingen... en dan gelijk maar de Mont Ventoux. Wat een ervaring! Kostbare momenten hebben we met elkaar als team daar gedeeld. Maar vooral ook: veel geld bij elkaar gefietst voor de strijd tegen alvleesklierkanker, die ziekte met zo ontzettend weinig toekomstperspectief. En we gaan door, om het onderzoek van dr. Casper van Eijck te steunen. Ook dit jaar gaan wij graag weer de strijd aan met deze Reus van de Provence, zodat de strijd tegen alvleesklierkanker óók een strijd met een overwinning kan worden. Doet u mee door ons team financieel te steunen? Uw hulp loont, want elke euro gaat rechtstreeks naar de stichting Support Casper! 

Johan van Boven

Johan van Boven

 

Hallo, mijn naam is Johan van Boven.

Via een vriend ben ik al meerdere keren gevraagd om mee te gaan naar Frankrijk om de Mont Ventoux te beklimmen met de fiets. Niet zomaar voor de lol, maar vooral om sponsorgelden bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar verschillende vormen van kanker. Dit jaar kwam het verzoek opnieuw en afgelopen weekend dacht ik: ‘Het moet er toch maar van komen’.

Dit jaar wordt er gefietst voor Alvleesklierkanker. Hoewel ik in mijn familie diverse keren geconfronteerd werd met kanker, zei mij Alvleesklierkanker niet direct wat. Na enig navraag kwam ik er al snel achter dat de diagnose Alvleesklierkanker een serieus probleem is en eigenlijk een niet te genezen soort.

Naast dat er geld beschikbaar wordt gesteld voor onderzoek, vind ik het ook belangrijk dat er persoonlijke aandacht is voor mensen met kanker. Door aandacht te geven aan deze mensen en er voor hen te zijn, kunnen we de ziekte wat draaglijker voor hen maken. Dit meeleven met patiënten is ook iets wat ik bij de mensen van inspire2live heb gezien en motiveert mij ook om mee te gaan.

Hoewel ik diverse keren heb meegedaan aan sponsorritten heb ik nog nooit in de bergen gefietst. Dit is voor mij dus een extra uitdaging en wordt een nieuwe ervaring. Ik ga mijn best doen om zo veel mogelijk centen bij elkaar te sprokkelen voor Alvleesklierkanker en zie je misschien wel op de top van de Mont Ventoux.

Hartelijke groet, Johan.

Maarten en Bianca Broek

Bianca en Maarten Broek

Beste Lezer,

Wij, Maarten en Bianca Broek, vader en moeder van 2 kinderen gaan ook dit jaar de Mont-Ventoux weer op fietsen voor Support Casper en ondersteunen wij een onderzoek naar alvleesklierkanker. Het is de stichting van Prof. dr. Casper van Eijck die werkzaam is in het Erasmus MC te Rotterdam. Op 13 september 2018 gaan we opnieuw de Mont Ventoux beklimmen met ons mooie team.

Alvleesklierkanker is een zeer dodelijke vorm van kanker; niet meer dan 5% van de patiënten bij wie deze ziekte wordt geconstateerd is na 5 jaar nog in leven. Het is ook nog eens de snelst toenemende vorm van kanker. Dagelijks sterven in Nederland 10 mensen aan deze agressieve ziekte. De afgelopen jaren is amper vooruitgang geboekt bij het behandelen van dit type kanker. Het moet echt veranderen en dat kan!

Iedereen kent mensen in zijn omgeving die vechten tegen deze verschrikkelijke ziekte. Ook ik heb familieleden, vrienden, collega`s en kinderen van collega`s die te maken hebben met de gevolgen van kanker. Helaas niet iedereen met een positieve afloop.

Vooral de mens-onterende snelheid waarmee deze ziekte om zich heen kan slaan werkt verlammend. Ik heb de oplossing niet voor handen. Helaas!! Maar om mij in te zetten voor dit doel hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan deze strijd.

Maarten zal de Mont-Ventoux op 10 september 3x op fietsen van alle drie de kanten en hoopt dan Cinglés van de Ventoux te worden (Malloot van de Ventoux). Op vrijdag de 13e gaan we dan samen met het fietsteam nog een keer de berg bedwingen om te doen wat andere mensen niet meer kunnen door hun ziekte. Maar onze sportieve doel is ondergeschikt aan het financiële doel, namelijk zo veel mogelijk geld ophalen om anderen een kans te geven op genezing. Onder het motto OPGEVEN IS GEEN OPTIE.

 

Wilt U ons steunen, op welke manier dan ook? Kijk op deze site en vermeld Maarten /Bianca. Gewoon geld doneren vinden we ook goed, Daar is het namelijk allemaal om te doen. Geld ophalen voor meer onderzoek door Professor Casper van Eijk.

 

Bedankt

 

Bert van Dijk

Bert van Dijk

Ik ben Bert van Dijk, 61 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen , en trotse opa van 6 kleinkinderen.
In de krant las ik dat er een goede doelenkoor werd opgericht Choir4Hope, opbrengst voor de kanker bestrijding. Dit sprak mij wel aan en heb mij opgegeven.
Ook van dichtbij mee gemaakt wat kanker betekend, mijn moeder is op 61 jarige leeftijd overleden, mijn schoonmoeder is op 62 jarige leeftijd overleden en mijn zus op 53 jarige leeftijd, alle ten gevolge van kanker.
Sinds enkele jaren ben ik gaan fietsen en beleef daar veel plezier aan.
Fietsen voor het goede doel, de strijd tegen kanker dat spreekt mij aan.
Voor deze strijd tegen kanker gaan we samen met het fietsteam de Mont-Ventoux beklimmen.
Het doel van Casper van Eijck is een belangrijk onderzoek naar alvleesklierkanker.
Geweldig is het dat er virussen gevonden zijn om de kanker te bestrijden.
En dat ze nu zo ver zijn dat er een volgende stap komt, het opzetten van een eigen laboratorium in Erasmus MC, Rotterdam. Dit om alles in eigen hand te kunnen houden.
Geweldig dat er mensen zijn die meewerken aan dit onderzoek van Casper van Eijck.
Voor dit doel is veel geld nodig steun daarom ons fietsteam.

Jannie van Eck

Jannie van Eck

 

Ik ben Jannie van Eck 71 jaar en getrouwd met Gert.

Wij hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen .

Vanaf de start  van CHOIR4hope  2014 zingen wij met veel plezier op het koor.

Onder de bezielende leiding van Peter Overduin hebben we al bijna 5 jaar geweldige concerten kunnen geven . Vaak met een lach en een traan .

Ook zijn er al  veel mooie en geweldige bedragen opgehaald allen voor de strijd tegen kanker.

Heel persoonlijk weten wij ook wat deze strijd betekent.

Zo heeft Gert in 2012 endeldarm kanker gehad . De chirurg heeft de tumor toen op een nieuwe alternatieve wijze verwijderd. Dit heeft tot  genezing geleid….Gert is in 2018 genezen verklaard.

Het is duidelijk nieuwe onderzoeken blijven hard nodig om ook voor andere soorten kanker waaronder Alvleesklier kanker een goede behandeling te krijgen.

Ik wandel graag en het geeft mij veel ontspanning. Het is heerlijk om wekelijks met wandelfitters op de Hoge Veluwe te lopen.

Zo is het voor mij zeker een uitdaging om 11 september 2019 de Mount Ventoux op te lopen met zangvrienden en mijn zus Hetty.

Het zal een flinke uitdaging zijn met een stijgings percentage van 7 % dat ben ik totaal niet gewend .

Maar ik ga het aan en ben niet van plan om op te geven.

Ik doe dit ter ondersteuning van Support Casper en hoop dat u ook wil bijdragen om Support Casper te steunen.

Steun onze actie en stort uw gift op Inspire2LiveMusic

IBAN: NL10 RABO 0113 4491 35  O.V.V. Mont Ventoux     t.n.v. Jannie van Eck

 

Bert van Es

Maarten en Bert van Es

 

Hallo, Mijn naam is Bert van Es, getrouwd met Adrie, samen hebben wij 2 zoons.

Na 2x de Alp d”HuZes en 5x de Mont-Ventoux te hebben beklommen (2014 voor de 100 jarige Daniël den Hoed, 2015 voor Pink-Ribben; 2016 voor Kika; 2017 voor de stichting Lymph&Co en in 2018 voor Support Casper) gaan wij in september wederom naar Zuid-Frankrijk om de kale berg nogmaals te bedwingen.

Ik zie er naar uit om samen met mijn zoon Maarten, die dit jaar ook weer mee gaat, de berg op te fietsen.

Dit jaar zal, net als in 2018, in het teken staan van de Stichting Support Casper. Een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar Alvleesklierkanker. Zie voor meer informatie onder het tapblad “doelstellingen”.

Ook dit jaar willen we door middel van div acties (zie tapblad “Meer”) en natuurlijk met het fietsen op vrijdag 13 september 2019 op de Mont-Ventoux  zoveel mogelijk geld ophalen om kanker om te zetten in een chronische ziekte.

Onder het motto “opgeven is geen optie” moet dat met elkaar toch te realiseren zijn.

Help en steun ons hierbij om dat doel te bereiken, graag zie ik u bij een van onze acties, het zou natuurlijk ook leuk zijn als u ons komt aanmoedigen op de kale berg,

Tot ziens dan op de Mont-Ventoux op 13 september aanstaande.

 

Maarten van Es

Maarten en Bert van Es

Hoi

Ik ben Maarten van Es, 35 jaar jong. Zoon van Bert en Adrie v Es. Ik werk (via Drechtwerk) bij de groenvoorziening in de gemeente Zwijndrecht.

In 2012 ben ik als supporter mee geweest naar de Alpe d’HuZes waar mijn vader met het Inspire2livemusic-classic fietsteam voor het eerst meedeed aan een groot fiets evenement in de strijd tegen de kanker.

2017 ben ik voor de eerste keer mee geweest naar de Mont-Ventoux en heb de berg zelf beklommen voor Lymph&Co.

Dit jaar ga ik voor de tweede keer mee naar de Mont-Ventoux en hoop samen met mijn vader en het fietsteam op 13 september a.s. deze berg nogmaals te beklimmen, maar nu met Support Casper als Doel.

Samen met mijn ouders en leden van het team ga ik ook actie voeren om geld in te zamelen voor Support Casper, de stichting die geld inzamelt voor onderzoek in de strijd tegen alvleesklierkanker.

Steun onze actie door een donatie te doen op Inspire2liveMusic  -  NL10 RABO 0113 4491 35 onder vermelding van Mont-Ventoux – Maarten van Es

 

John van het Goor

John van het Goor

Mijn naam is John van het Goor. Ik ben 45 jaar, getrouwd met Hendrike en vader van twee zonen.

Na een optreden in september 2017 van Choir4Hope in Elburg zijn Hendrike en ik vanaf juni 2018 actief als leden betrokken geraakt bij dit prachtige koor. Het mooie aan dit koor vind ik dat er geld wordt ingezameld voor kankerbestrijding. Zoals iedereen waarschijnlijk in de familie of naaste omgeving mee (heeft) gemaakt hebben ook wij een aantal mensen zien overlijden aan de gevolgen van kanker. Iedere keer als ik te horen krijg dat iemand deze ziekte heeft denk ik weer: wat is het toch een vreselijke ziekte.

Toen ik als enthousiast fietser hoorde dat er ook een fietsteam is dat ieder jaar de Mont Ventoux voor dit doel beklimt en ik werd gevraagd: “fiets je volgend jaar mee?” Zei ik dat ik er over na zou denken en ik dit misschien wel zou gaan doen. Toen ik dit thuis aan Hendrike vertelde zei ze direct: “Als jij zegt dat je het misschien wel gaat doen, dan weet ik zeker dat je dat “misschien” er wel af kunt laten. Je gaat het dan zeker doen” (dat krijg je als je al 22 jaar getrouwd bent. Dan kent ze je best wel goed 😊).

Ik hoop dus op vrijdag 13 september 2019 voor de 1e keer de Mont Ventoux te gaan beklimmen met als doel geld in te zamelen voor “Support Casper”. Hendrike gaat mee als verzorgster en gaat de berg lopend bedwingen.

Helpt u ons mee om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor dit goede doel?!?

Henny van den Helder

Hallo, ik ben Henny van den Helder. Als ik op 13 september 2019 de Mont-Ventoux op ga fietsen ben ik 62 jaar.

Voor het 10e  jaar ga ik de Mont Ventoux op fietsen in de strijd tegen kanker, onder de trouwe verzorging van mijn vrouw Elly.

Wij zullen ons, zoals afgelopen jaar, ook weer  inzetten voor de “Stichting  Support Casper”. Deze Stichting spant zich in voor de financiële ondersteuning van het broodnodige onderzoek en ontwikkeling van een effectieve behandelmethode op gebied van  ALVLEESKLIERKANKER.

Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland, vaak binnen een jaar.

Hier willen wij Support Casper bij helpen om daar verandering in te brengen.

Onderzoeken blijven nodig om die strijd eens te kunnen overwinnen.

Daarom ga ik ook weer de strijd aan op de Mont Ventoux, en zal deze “Kale Berg”  weer bedwingen, ondanks mijn eigen beperking (hartritmestoornissen).

Het motto OPGEVEN IS GEEN OPTIE geldt voor iedereen en daarom ga ik er ook dit  jaar weer voor.

Martin Klein

Martin Klein

Even voorstellen , mijn naam is Martin Klein 36 jaar, vrijgezel en ik woon in het pittoreske Elburg.Op vrijdag 13 September zal ik voor het eerst de Mont Ventoux gaan beklimmen.
In 2008 ben ik mijn vader verloren , in augustus van dat jaar is bij hem Acute leukemie ontdekt, na een aantal maanden behandeld te zijn met o.a. chemokuren is hij helaas op 64 jarige leeftijd in november van dat jaar overleden.

Vanaf dat moment ben ik dichter bij God gekomen , door mijn geloof geeft hij mij de kracht om door te gaan. Ik heb me altijd al in willen zetten voor de bestrijding van kanker .

In het najaar van 2017 kwam ik voor het eerst in aanraking met Choir4Hope. Met Gospelkoor Laetare waar ik al een aantal jaren bij zit mochten we mee werken aan een concert in Elburg ook om geld in te zamelen voor kanker bestrijding. Vanaf dat moment kreeg ik de kriebels om bij het koor te gaan maar wegens drukte op mijn eigen bedrijf (ik ben met mijn broer eigenaar van Tuincentrum de Nieuwstad in Elburg) kon ik dat toen nog niet doen.
In Oktober 2018 trad Choir4Hope weer op in Elburg …. En toen wist ik het , ik wil ook bij dat geweldige koor gaan zingen maar naast zingen wil ik me ook sportief in gaan zetten en wil ik de Mont Ventoux gaan beklimmen om op die manier mijn steentje bij te dragen ! Steunt u mij/ons ook ? Samen zijn we sterk en kunnen we de vreselijke ziekte kanker de wereld uit helpen !

Daphne Krol

Daphne Krol

Daphne Krol, 14 jaar.

Allebei mijn opa’s hebben kanker gehad of hebben het nog, daarom zou ik het heel mooi vinden om voor dit doel de MONT VENTOUX op te fietsen.

Zelf ben ik nu ook op het moment een strijd aan het vechten tegen anorexia, ik ben al van ver gekomen!

Ik zat in een diep dal en krabbel langzaam maar zeker uit het dal weer berg opwaarts. 

Dit is dan figuurlijk een berg bedwingen maar letterlijk zou ik dat ook graag willen doen, samen met mijn middelste zus (Janine), mijn vader (Sierk) en mijn moeder (Jolanda) wil ik mijn vechtlust gebruiken om mijn doel te bereiken: Gezond gewicht, een gezonde geest en de MONT VENTOUX op fietsen. Om zo geld in te zamelen voor mensen die niet gezond zijn, maar ernstig ziek.

Janine Krol

Sierk en Janine Krol

Hallo allemaal, ik ben Janine Krol, 19 jaar jong.


Ik werk sinds 3 maand in het Fun & Entertainment team bij Landal strand resort Ouddorp duin.
Wat ik zoal leuk vind om te doen is, buiten wandelen, fietsen op de racefiets, lezen en lekker kletsen.

Twee jaar geleden ben ik voor het eerst mee geweest met mijn ouders ( Sierk en Jolanda Krol) met het fiets team naar de Mt. Ventoux. Toen ben ik mee geweest als supporter, ik vond het geweldig om iedereen naar boven te zien fietsen. Ik heb toen gezegd volgend jaar fiets ik hem ook op.
Na wat training, ben ik afgelopen jaar voor het eerst de Mt. MtVentoux op gefietst samen met alle andere toppers. Met de geweldige support van iedereen ben ik boven gekomen.

Het was absoluut niet makkelijk de berg op fietsen maar “opgeven is geen optie”!!
Daarom hoop ik dit jaar de berg weer te mogen bedwingen.

Dit jaar fietsen we weer voor support Casper. Om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar alvleesklier kanker. Ongelofelijk belangrijk onderzoek naar een kanker vorm waar op dit moment nog z.g.a. niets voor bestaat.

We gaan er weer voor.
Steun Support Casper en doneer! Alle kleine beetjes helpen.

Sierk Krol

Sierk en Janine Krol

 

Ik ben Sierk Krol,

 

46 jaar jong, 25 jaar getrouwd met Jolanda met wie ik samen 3 prachtige dochters heb.

Op de één of andere manier komt iedereen wel in aanraking met de vreselijke ziekte kanker. Directe familie, collega’s, vrienden, buren, noem maar op. Niemand ontkomt eraan.
Graag zetten wij ons dan ook dit jaar weer in om geld in te zamelen  voor de bestrijding van kanker.

Net als vorig jaar zal ook 2019 in het teken staan van de stichting ‘overleven met Alvleesklierkanker’  van prof. Casper van Eijck. Hij doet onderzoek naar alvleesklierkanker. Een kanker soort waartegen tot zo ver z.g.a. niets te doen is. EN DAT MOET VERANDEREN!

Vorig jaar mocht ook onze dochter Janine meefietsen onze berg op. Wat gaaf! Ook dit jaar hopen we het avontuur weer samen aan te gaan.
We zijn trots en blij deel uit te mogen maken van zo’n mooie groep mensen die allemaal maar één doel hebben: “de wereld kanker- vrij”.

Graag wil ik iedereen aansporen te doneren voor ‘Support Casper’ en zo het moment dichter bij te brengen dat ook voor deze vorm van kanker een succesvolle behandeling zal bestaan!

 

Geef met gulle hand! Ieder bedrag is welkom, groot maar ook klein!