Albert Magré

Albert Magré

Ik ben Albert Magré. Ik ben 56 jaar en ruim 33 jaar getrouwd. Aline en ik hebben drie kinderen
Verder ben ik enorm trots op mijn twee kleinkinderen (beiden 1 jaar). Ik ben in het dagelijkse leven schoolleider van twee scholen: De Da Costascholen in Elspeet en Nunspeet.

Ik heb me voor deze tocht opgegeven omdat ik van nabij meemaak wat deze ziekte met mensen en hun directe omgeving doet. Mijn oom is twintig jaar gelden plotseling overleden aan alvleesklierkanker en momenteel heeft ook een moeder van twee zoons bij ons op school dezelfde diagnose heeft gekregen. Vreselijk! De verwachting is dat ze nog maximaal een jaar zal leven….

Toen ik hoorde, via Sierk en John, van de stichting support Casper werd ik meteen enthousiast.
Vanaf 2007 zit ik wekelijks 1 of 2 keer op de racefiets. De laatste jaren ben ik ook regelmatig in het hooggebergte van de Alpen te vinden. Veelal in de buurt van col de Glandon, col de Madeleine, col du Galibier en de col d’Iseran. (St Jean de Maurienne)

Ik hoop dat het onderzoek van Casper van Eijk succesvol mag zijn en dat er daadwerkelijk iets gevonden wordt om deze ziekte te bestrijden. Daarvoor wil ik me van harte inzetten om die kale puist van een Mont-Ventoux te beklimmen

De volgende stap is dat ik op zoek ga naar mensen die mij willen sponseren.

Martin Meerkerk

Mijn naam is Martin Meerkerk 60 jaar, getrouwd met Trudie, vader van 4 kinderen en trotse opa van 8 kleinkinderen.

Ik hoop dit jaar op vrijdag 13 september 2019, voor het 10e achtereenvolgende jaar mee te doen aan de beklimming van de Mont Ventoux met als doel geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.

Ook mijn vrouw Trudie, die mij alle jaren als trouwe verzorgster begeleid in mijn beklimmingen en afdalingen gaat weer mee.

Dit jaar hebben we als doel om geld in te zamelen voor “Support Casper” in de strijd tegen alvleesklierkanker.

Iedere dag overlijden in Nederland 8 mensen aan alvleesklierkanker, op jaarbasis zijn dit ca. 2.800 mensen. Er is op dit moment geen enkele adequate behandeling voor handen waarmee alvleesklierkanker genezen kan worden. De diagnose alvleesklierkanker is één van de meest dodelijke diagnoses die iemand kan krijgen. Slechts 7% van de patiënten is na 5 jaar nog in leven. Een veel te laag percentage dat al decennia ’s lang hetzelfde is. Er is voorspeld dat alvleesklierkanker voor 2030 de op 1 na meest voorkomende kanker gerelateerde doodsoorzaak zal zijn, het is dus van groot belang dat er nieuwe behandelmethoden komen voor deze patiëntengroep.

De stichting Support Casper is opgericht in 2015 om de strijd aan te gaan tegen deze sluipmoordenaar want dat is alvleesklierkanker.  “Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst” –Casper van Eijck - Een geweldig doel dus en ook hiervoor is veel geld nodig, steun ons!

Casper van Eijck

Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al meer dan 25 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Hij heeft, samen met zijn team hele concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Casper van Eijck is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook enorm betrokken bij zijn patiënten die uit binnen-en buitenland komen. Jarenlang je eigen patiënten zien overlijden omdat er nauwelijks behandeling mogelijk is, zou kunnen leiden tot afstomping en afstand. Maar dat is wel het laatste waar Casper aan lijdt. Hij ziet het juist als zijn taak om mensen goed te begeleiden in hun laatste levensfase, wanneer duidelijk is dat er geen genezing meer mogelijk is. Hij gelooft sterk in die menselijke benadering. Tegelijkertijd is hij zeer gemotiveerd om nieuwe behandelmethoden te vinden en is hij er ook van overtuigd dat het anders kan. Bijvoorbeeld met viro-immunotherapie. Met dank aan de donaties die we tot nu toe al binnen hebben gekregen is het onderzoek naar deze hele nieuwe behandeltherapie begin 2016 gestart.

Ook in mijn familie, vrienden en kennissenkring zijn er dierbaren overleden aan kanker. Vrij recent nog, op 3 december 2017, is onze lieve vriendin Karin Overduin overleden aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker.

Het geeft een gevoel van onmacht als mensen rond om je heen geconfronteerd worden met kanker. Die onmacht probeer ik om te zetten in kracht.

Voor alle mensen die op dit moment lijden of overleden zijn aan welke vorm van kanker dan ook zal ik mij dit jaar inzetten om die vreselijke berg voor de 17e keer te gaan beklimmen.

Ons motto is nog steeds: “Opgeven is geen optie” dus ik ben ervan overtuigd dat het mij ook dit jaar weer gaat lukken!

 

Rainier Meerkerk

Rainier Meerkerk

Leuk dat je even de moeite neemt om dit te lezen. Mijn naam is Rainier Meerkerk, 31 jaar oud. Ik ben getrouwd met Simone, wij hebben twee kinderen en de derde is op komst. Dit jaar ga ik, op vrijdag 13 september 2019, voor de vijfde keer de Mont-Ventoux beklimmen. Ik doe dit weer met het fietsteam Inspire2livemusic-classic.

Dit jaar ga ik samen met mijn vriend Martijn meedoen aan dit mooie evenement. Ook mijn vader Martin fietst weer mee in dit team.

We gaan ons dit jaar wederom inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker dmv diverse acties. Als team doen we dit voor het tweede jaar op rij voor de Stichting Support Casper.

Het wordt weer een sportieve uitdaging, maar ik heb er heel  veel zin in!

Steun ons door een donatie te doen!

Erick Pastoor

Erick en Berta Pastoor

Voor 2019 hebben we zeker één doel gesteld. Dat is samen mee doen aan de beklimming van de Mont Ventoux met de groep van Inspire2live-music op 13 september. Al enkele jaren maken we deel uit van deze groep en zijn onder de indruk met welke bevlogenheid deze mensen zich jaarlijks inzetten voor een goed doel gerelateerd aan kanker. In 2019 zal dit wederom zijn ter ondersteuning zijn aan de stichting ‘Support Casper’. Wij doen de fysieke inspanning en u kunt een steentje bijdragen door ons te sponsoren. Hoe dan?

Erick zal in de week van het verblijf de singlés fietsen. Sinds 1988 bestaat Le Club des Cinglés du Mont-Ventoux. Om tot dit vermaarde genootschap toegelaten te worden, moet je de drie zijden van de berg op één dag beklimmen. Is je dat gelukt en kun je dat bewijzen met een gestempelde kaart, dan krijg je de fel begeerde titelCinglé du Mont-Ventoux, wat zoveel betekent als "Malloot van de Mont Ventoux". Je bent dan officieel lid van Le Club des Cinglés du Mont-Ventoux.

En Berta (Bea) zal in die week te voet met een groep wandelaars de berg beklimmen. Met de stijgingspercentages tot ca. 12 % van de berg is dit een behoorlijke klus en heel iets anders dan het lopen van een Nijmeegse vierdaagse. De 7 heuvelen vallen in het niet op zo’n dag.

Bent u ook onder indruk en wilt u bijdragen?

Dit kan op rekeningnummer NL10RABO0113449135 onder vermelding van Erick en Berta (Bea) Pastoor.

Lisanne Pastoor

Lisanne Pastoor

Beste Lezer, 

Allereerst wil ik je bedanken dat je de tijd hebt genomen om mijn stukje te lezen. Mijn naam is Lisanne Hendriks en ik ben zes jaar geleden getrouwd met Jelle. Samen hebben wij twee prachtige maar vooral lieve zoons op de wereld gezet. Gezegend en gelukkig zijn we dat we alle vier kern gezond zijn. Uit ervaring weten wij helaas wat het is als je niet in gezondheid kan leven. 

En dat, dat is precies de reden dat ik ben gaan fietsen. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik dacht dat wielrennen een sport was voor de wat oudere man met een dikke buik en weinig uithoudingsvermogen. Dit heb ik na de eerste trainingsrit van 35 kilometer meteen teruggenomen. Dit was namelijk een iets andere sport dan wat ik voor ogen had.

Inmiddels heb ik vanaf augustus 2018 aardig wat kilometers in de benen en begin ik het fietsen ook echt te waarderen.  

Nadat er een prachtige nieuwe fiets moest komen heb ik toen ook uit vol enthousiasme geroepen, dat als je dan toch zo hard traint met fietsen je toch echt die kale berg op moet. Iets van een bucketlist dingetje.

En als je dan de Mont Ventoux opgaat moet je dat ook zeker voor het goede doel doen.  Pas dan kun je vertellen wat afzien is, iets wat mensen met een ziekte iedere dag, dag in, dag uit meemaken. Iedere dag weer de wind tegen hebben. En daarom is ook jouw hulp hard nodig. Hoe je mij kunt helpen? Dit kan je doen door te doneren. Zodat we met dat geld de wereld een klein stukje beter kunnen maken en vooral hoe meer geld er opgehaald wordt, hoe meer gezinnen gezegend, gelukkig en gezond kunnen blijven. Daar gaan we voor met z’n allen!  

Zullen we afspreken dat als jij doneert, ik de sterren van de hemel fiets op de Mont Ventoux? De weg naar de Mont Ventoux d.m.v. van mijn trainingen is te volgen op mijn facebook en Instagram.  

Mijn dank voor het lezen en de eventueel donatie is groot! 

Niet alleen namens mij maar ook zeker namens iedereen die door de gedane donaties dit nog na kunnen vertellen.

Inspire2LiveMusic

IBAN: NL10 RABO 0113 4491 35 o.v.v. Lisanne Hendriks -Pastoor

Johan Pul

Johan Pul

Ik ben Johan Pul, 42 jaar, getrouwd met Diana, en vader van vier prachtige kinderen.

In het dagelijks leven heb ik mijn eigen bouwbedrijf, zing ik bij het koor Choir4Hope in Barneveld en zit ik graag op de racefiets. Voor het goede doel maak ik  tuinbanken, tafels, bedden, kinderkamers, wijnrekken, wandborden ect.  van steigerhout. Dit kunt u zien op de website: www.steigerhout4hope.nl

Dit jaar hoop ik voor de vierde keer de Mont Ventoux op te fietsen. Deze keer voor het doel: Stichting Support Casper, prof. Casper van Eijck doet onderzoek naar een effectieve behandelmethode voor alvleesklierkanker.

December 2017 is mijn goede vriendin overleden aan de gevolgen van kanker. Voor haar en veel anderen die te maken hebben met deze ziekte, hoop ik ook dit jaar, samen met mijn zoon Daniël, weer de Mont Ventoux op te fietsen. 

Ton Rijnders

Ton & Dia Rijnders

Een nieuw gezicht in het fietsteam, maar al weer 5 jaar enthousiast lid van het koor Choir4hope.

Mijn naam is Ton Rijnders 58 jaar jong en getrouwd met Dia. Ook zij is lid van ons mooie koor. Wij wonen in Barneveld en zijn allebei zelfstandig ondernemers.

Toen wij 5 jaar geleden als sponsor voor de uitnodigingsfolder van het nieuw op te richten koor benaderd werden, waren wij meteen geïnteresseerd. We zijn dan ook vanaf de eerste dag lid van het koor. En regelmatig ziet u Dia haar naam in de programmaboekjes staan als sponsor. Dia heeft een schoonheidssalon in Barneveld.

Helaas hebben ook wij van dichtbij mee gemaakt wat de vervelende ziekte kanker betekent. Mijn moeder is op 56 jarige leeftijd overleden aan darmkanker. En vorig jaar is nog een hele goede vriend op 52 jarige leeftijd aan deze ziekte overleden.

Ook dit is een reden om de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Het wordt de eerste keer voor mij om de zware berg te beklimmen op de fiets. En Dia zal de berg op wandelen. We proberen op deze wijze ons steentje bij te dragen aan het goede doel “Support Casper”.

Wilt u ook een steentje bijdragen aan ons goede doel? Dan kunt u dit doen door ons voor 2019 te sponsoren.

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

 

Martijn Versluis

Martijn Versluis

Hallo, 

Mijn naam is Martijn Versluis, 32 jaar oud, heb een lieve vrouw en 2 prachtige dochters! 

Van beroep ben ik werkplaats timmerman, mijn hobby's zijn vissen en uiteraard fietsen. Dat deed ik eerst op een mountainbike, maar die heb ik laatst ingeruild voor een racefiets. 

Het idee om de Mont-Ventoux te beklimmen, komt bij mijn goede vriend Rainier vandaan, die dit zelf al meerdere malen met zijn vrouw heeft gedaan. 

Zelf volg ik graag de grote rondes, zoals Giro, Tour, Vuelta, maar heb zelf nog nooit zo'n grote en steile berg beklommen. 

Ik heb een zeer goede motivatie om me in te zetten voor deze actie, aangezien mijn vader momenteel tegen de ziekte kanker vecht. Ik hoop dan ook van harte dat ik hem in levende lijve kan vertellen dat ik de top heb gehaald! Mijn vader heeft een andere soort kanker dan waar het doel Stichting Support Casper voor staat, maar ik ben van mening dat al het geld wat ingezameld word voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte, een stap in de goede richting is! 

Hetty Vroege

Hetty Vroege

Ik ben Hetty, 60 jaar, getrouwd met Cees en wij hebben 3 kinderen en 3 kleinzoons. In september 2019 wil ik de uitdaging aangaan om de Mont Ventoux op te lopen.

In februari 2018 ben ik door mijn zus Jannie bij Choir4Hope terecht gekomen. Gewoon om heerlijk te zingen, nadat ik een poosje daarvoor gestopt was bij een ander koor.

Naast zingen heb ik nog 1 grote hobby! Wandelen en dan na heel veel trainingskilometers de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar wil ik er graag een verlenging aan plakken en de Mont Ventoux op lopen. Echter klimmen is niet echt mijn sterkste punt. Dit betekent dus een extra uitdaging, maar ook voor mij geldt: opgeven is geen optie.

Vooral als ik in mijn omgeving zie hoe oneerlijk de strijd tegen de ziekte kanker is. Daarom wil ik mijn trainingskilometers, de N4D en de beklimming van de Mont Ventoux inzetten om geld in te zamelen voor “Support Casper”.

Woensdag 11 september ga ik voor de 1ste keer lopend de Mont Ventoux op en hoop daarmee een mooi sponsorbedrag op te halen.

Helpt u mee?

Arie van wingerden

Arie en Lieneke van Wingerden

Wij zijn  Arie en Lieneke van Wingerden.

Samen zetten wij ons in voor de strijd tegen kanker. Sinds een paar jaar zijn wij samen lid zijn van het koor Inspire2live en ik van het fietsteam. Ik fiets en Lieneke  loopt de Mont ventoux op.

Dit jaar zetten wij ons in voor de Stichting Support Casper, een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Wij  gaan de strijd aan met deze berg in al zijn grilligheid met het motto “opgeven is geen optie”. Denkend aan al die mensen om ons heen die strijden tegen de ziekte kanker. De strijd die wij leveren met de berg staat in schril contrast met de strijd die mensen leveren tegen deze ziekte.

Het blijft nodig dat mensen zich, op welke manier dan ook, inzetten om middelen bijeen te brengen om onderzoek te doen naar alvleesklierkanker.

Steun onze missie door een bijdrage te storten!!