Martin Meerkerk

Mijn naam is Martin Meerkerk 60 jaar, getrouwd met Trudie, vader van 4 kinderen en trotse opa van 8 kleinkinderen.

Ik hoop dit jaar op vrijdag 13 september 2019, voor het 10e achtereenvolgende jaar mee te doen aan de beklimming van de Mont Ventoux met als doel geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.

Ook mijn vrouw Trudie, die mij alle jaren als trouwe verzorgster begeleid in mijn beklimmingen en afdalingen gaat weer mee.

Dit jaar hebben we als doel om geld in te zamelen voor “Support Casper” in de strijd tegen alvleesklierkanker.

Iedere dag overlijden in Nederland 8 mensen aan alvleesklierkanker, op jaarbasis zijn dit ca. 2.800 mensen. Er is op dit moment geen enkele adequate behandeling voor handen waarmee alvleesklierkanker genezen kan worden. De diagnose alvleesklierkanker is één van de meest dodelijke diagnoses die iemand kan krijgen. Slechts 7% van de patiënten is na 5 jaar nog in leven. Een veel te laag percentage dat al decennia ’s lang hetzelfde is. Er is voorspeld dat alvleesklierkanker voor 2030 de op 1 na meest voorkomende kanker gerelateerde doodsoorzaak zal zijn, het is dus van groot belang dat er nieuwe behandelmethoden komen voor deze patiëntengroep.

De stichting Support Casper is opgericht in 2015 om de strijd aan te gaan tegen deze sluipmoordenaar want dat is alvleesklierkanker.  “Nu moet het echt anders! Het lichaam ondersteunen om zelf alvleesklierkanker te verslaan: dat is volgens mij de toekomst” –Casper van Eijck - Een geweldig doel dus en ook hiervoor is veel geld nodig, steun ons!

Casper van Eijck

Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al meer dan 25 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Hij heeft, samen met zijn team hele concrete plannen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Casper van Eijck is niet alleen een gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker. Hij is ook enorm betrokken bij zijn patiënten die uit binnen-en buitenland komen. Jarenlang je eigen patiënten zien overlijden omdat er nauwelijks behandeling mogelijk is, zou kunnen leiden tot afstomping en afstand. Maar dat is wel het laatste waar Casper aan lijdt. Hij ziet het juist als zijn taak om mensen goed te begeleiden in hun laatste levensfase, wanneer duidelijk is dat er geen genezing meer mogelijk is. Hij gelooft sterk in die menselijke benadering. Tegelijkertijd is hij zeer gemotiveerd om nieuwe behandelmethoden te vinden en is hij er ook van overtuigd dat het anders kan. Bijvoorbeeld met viro-immunotherapie. Met dank aan de donaties die we tot nu toe al binnen hebben gekregen is het onderzoek naar deze hele nieuwe behandeltherapie begin 2016 gestart.

Ook in mijn familie, vrienden en kennissenkring zijn er dierbaren overleden aan kanker. Vrij recent nog, op 3 december 2017, is onze lieve vriendin Karin Overduin overleden aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker.

Het geeft een gevoel van onmacht als mensen rond om je heen geconfronteerd worden met kanker. Die onmacht probeer ik om te zetten in kracht.

Voor alle mensen die op dit moment lijden of overleden zijn aan welke vorm van kanker dan ook zal ik mij dit jaar inzetten om die vreselijke berg voor de 17e keer te gaan beklimmen.

Ons motto is nog steeds: “Opgeven is geen optie” dus ik ben ervan overtuigd dat het mij ook dit jaar weer gaat lukken!

 

Johan Pul

Johan Pul

Ik ben Johan Pul, 42 jaar, getrouwd met Diana, en vader van vier prachtige kinderen.

In het dagelijks leven heb ik mijn eigen bouwbedrijf, zing ik bij het koor Choir4Hope in Barneveld en zit ik graag op de racefiets. Voor het goede doel maak ik  tuinbanken, tafels, bedden, kinderkamers, wijnrekken, wandborden ect.  van steigerhout. Dit kunt u zien op de website: www.steigerhout4hope.nl

Dit jaar hoop ik voor de vierde keer de Mont Ventoux op te fietsen. Deze keer voor het doel: Stichting Support Casper, prof. Casper van Eijck doet onderzoek naar een effectieve behandelmethode voor alvleesklierkanker.

December 2017 is mijn goede vriendin overleden aan de gevolgen van kanker. Voor haar en veel anderen die te maken hebben met deze ziekte, hoop ik ook dit jaar, samen met mijn zoon Daniël, weer de Mont Ventoux op te fietsen. 

Ton Rijnders

Ton & Dia Rijnders

Een nieuw gezicht in het fietsteam, maar al weer 5 jaar enthousiast lid van het koor Choir4hope.

Mijn naam is Ton Rijnders 58 jaar jong en getrouwd met Dia. Ook zij is lid van ons mooie koor. Wij wonen in Barneveld en zijn allebei zelfstandig ondernemers.

Toen wij 5 jaar geleden als sponsor voor de uitnodigingsfolder van het nieuw op te richten koor benaderd werden, waren wij meteen geïnteresseerd. We zijn dan ook vanaf de eerste dag lid van het koor. En regelmatig ziet u Dia haar naam in de programmaboekjes staan als sponsor. Dia heeft een schoonheidssalon in Barneveld.

Helaas hebben ook wij van dichtbij mee gemaakt wat de vervelende ziekte kanker betekent. Mijn moeder is op 56 jarige leeftijd overleden aan darmkanker. En vorig jaar is nog een hele goede vriend op 52 jarige leeftijd aan deze ziekte overleden.

Ook dit is een reden om de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Het wordt de eerste keer voor mij om de zware berg te beklimmen op de fiets. En Dia zal de berg op wandelen. We proberen op deze wijze ons steentje bij te dragen aan het goede doel “Support Casper”.

Wilt u ook een steentje bijdragen aan ons goede doel? Dan kunt u dit doen door ons voor 2019 te sponsoren.

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

 

Arie van wingerden

Arie en Lieneke van Wingerden

Wij zijn  Arie en Lieneke van Wingerden.

Samen zetten wij ons in voor de strijd tegen kanker. Sinds een paar jaar zijn wij samen lid zijn van het koor Inspire2live en ik van het fietsteam. Ik fiets en Lieneke  loopt de Mont ventoux op.

Dit jaar zetten wij ons in voor de Stichting Support Casper, een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Wij  gaan de strijd aan met deze berg in al zijn grilligheid met het motto “opgeven is geen optie”. Denkend aan al die mensen om ons heen die strijden tegen de ziekte kanker. De strijd die wij leveren met de berg staat in schril contrast met de strijd die mensen leveren tegen deze ziekte.

Het blijft nodig dat mensen zich, op welke manier dan ook, inzetten om middelen bijeen te brengen om onderzoek te doen naar alvleesklierkanker.

Steun onze missie door een bijdrage te storten!!