Fietsen en wandelen in het land van Dik Trom

 

Aankondiging van Maarten en Bianca Broek, Henk en Karin Eikenaar en Erick en Berta Pastoor voor een fiets en wandel evenement op 5 okt. aanstaande.

Uit ons samenzijn is het volgende idee gekomen dat we concreet vorm willen geven.

Op basis van andere tochten die in het hetzelfde kader worden gehouden, hebben we er voor gekozen om de tocht te organiseren op 05 oktober 2019. Het betreft een fiets- en wandeltocht in de omgeving van Oosthuizen in de voormalige gemeente Zeevang en door het gebied van de polder Waterland. De bedoeling is om een fiets tocht van circa 100 kilometer te organiseren in een dubbele lus. Deze dubbele lus betreft een stuk van circa 50 kilometer voor een pauze in Oosthuizen en een lus van circa 50 kilometer na de pauze. Omdat het een eerste tocht betreft, willen we het liefst in een gesloten peloton rijden van in totaal zo’n 30 fietsers waarbij een vast tempo wordt gereden van een gemiddelde van ca 25 km p/u. Naast de persoonlijke inspanning dient men ook te genieten van de mooie omgeving.

Voor de wandeltocht is ook een dubbele lus in gedachten. Het wandelgebied zal liggen in het gebied van Beets, Oosthuizen, Schardam en mogelijk Etersheim. De afstand zal liggen rond de 15 kilometer. Deze afstand is misschien nog goed te doen door minder getrainde personen. De wandelgroep kan maximaal bestaan uit zo’n 20 personen.